Rýchly banánový koláč

DSCF0012Suroviny: 300 g Plazma keksov (alebo iných), 3 vanilínové pudingy, 9 lyžíc cukru, 1 l mlieka, 200 g masla, 4 lyžice smotany, 4 – 5 banánov, 200 ml šľahačky.

Takto sa to podarí: V trochu mlieka rozmiešame pudingové prášky s cukrom a zvyšné mlieko necháme prevrieť. Do vriaceho zavaríme puding a miešame, kým nezhustne. Zložíme zo sporáka a pridáme nakrájané maslo. Miešame kým sa neroztopí a pridáme i smotanu a rukami rozlámané keksy. Dobre zmiešame. Polovicu plnky vylejeme do plechu strednej veľkosti (20 X 30 cm), ktorý sme natreli tenkou vrstvou masla. Na plnku nakladieme banány rozkrojené po dĺžke, jednu vedľa druhej. Vylejeme druhú polovicu plnky a necháme vychladnúť. Navrch natrieme vyšľahanú šľahačku.

Do koláča môžeme pridať nakrájané orechy, opečené a nakrájané lieskovce, hrozienka alebo kúsky čokolády.

Foto: E. Šranková

Brzi kolač s bananama

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci: 300 g plazma keksa (ili nekog drugog), 3 pudinga sa ukusom vanile, 9 kašika šećera, 1l mleka, 200 g maslaca, 4 kašike kisele pavlake, 4 – 5 banana, 200 ml slatke pavlake (ili običnog šlaga).

Ovako će uspeti: Razmutimo prašak za puding sa šećerom u malo mleka. Sipamo u vruće mleko (kad počne da vri). Kuvamo uz mešanje kako se ne bi pojavile grudvice dok se puding ne zgusne dovoljno. Sklonimo sa ringle pa u još vruće umešamo maslac isečen na komadiće. Dobro promešamo dok se fil potpuno ne stopi. Dodamo i kiselu pavlaku pa opet dobro promešamo i ujednačimo krem. Dodamo i keks izlomljen na komadiće (izlomimo ih rukama) pa sve zajedno dobro promešamo varjačom. U pleh srednje veličine (20 X 30 cm) premazan tankim slojem maslaca izlijemo polovinu smese, preko toga složimo banane prerezane po dužini jednu uz drugu, prekrijemo ostatkom smese i pustimo da se ohladi. Preko ohlađenog kolača nanesemo mikserom umućenu slatku pavlaku ili šlag.

U kolač možemo dodati seckane orahe, lešnike, grožđice ili komadiće naseckane čokolade.

Foto: E. Šranka

 

O elenkasranka

Živim u Kisaču, kraj Novog Sada, radim u NVU "Hlas ljudu", udata sam i imam ćerku.
Ovaj unos je objavljen pod Gastronomija i označen sa , , . Zabeležite stalnu vezu.

Postavi komentar